044594-30-30
01014 Україна, м.Київ,
бульв. Лесі Українки, 29
Європейські гірськолижні курорти закриваються через аномальне потепління

Незвичайно теплі умови та рідкісні снігопади змусили достроково закритись деякі гірськолижні курорти в Європі.

За даними синоптиків, температура у Франції наприкінці року була найтеплішою за останніх 25 років. Подібна картина була у Швейцарії, де на Новий Рік було зафіксовано рекордну температуру 18,1°C. Температурні рекорди також зафіксували в низці європейських країнах, пише Sky News.

Північні Альпи та французькі Піренеї особливо постраждали через аномальну температуру, тому деякі курорти були змушені закритись, поки ситуація не покращиться. Одним з таких курортів став Axe 3 Domaines поблизу кордону Франції з Андоррою, який пропрацював лише декілька тижнів. Швейцарський курорт Сплуген-Тамбо, попри базову висоту 1480 м, також заявив, що закривається “до подальшого повідомлення”.

Водночас швейцарський Адельбоден, який приймає етап Кубка світу з лижних перегонів, цього року має провести перегони на 100% штучному снігу.

Сніг все ще залишається на південних Альпах та схилах понад 2200 м, але лижникам та сноубордистам доведеться високо підійматись. Однак багато курортів на нижчій висоті можуть обмежити роботу цього року.

Джерело: dovkola.media

Мегатур
Подбор тура
Пошук