044594-30-30
01014 Україна, м.Київ,
бульв. Лесі Українки, 29

ID: 01610

Багатьом полюбилося це місце на березі озера біля підніжжя лісистих пагорбів з терасами виноградників. Вражає кількість знаменитостей, які були або жили в цьому місті. Найзнаменитішими шанувальниками Веве були: Чарлі Чаплін, який провів тут останні 25 років життя, часто приїжджав сюди Ернест Хемінгуей, працював відомий англійський письменник Грем Грін, Федір Достоєвський написав кілька розділів "Ідіота", а Гоголь продовжив роботу над поемою "Мертві душі". Віктор Гюго зачарований містом казав, що головними достоїнствами міста є «чистота, клімат і церква». Історія міста веде свій початок з доісторичних часів. Римляни та варвари залишили тут свої сліди. У середні віки Веве займав важливе стратегічне місце на берегах Женевського озера. Після принців Савойських місто перейшло під управління Берна у 1536 році. Розвитку міста сприяв приплив французьких протестантів у XVII столітті.

Веві досить велике за швейцарськими мірками місто, що має промислові передмістя, де зокрема, знаходиться штаб-квартира міжнародної корпорації NESTLE та великий пивоварний завод.

Приємно прогулятися вздовж квітучих трикілометрових набережних міста. Маленькі гірські поїзди познайомлять вас із околицями. А скільки романтичних прогулянок озером пропонує корабель з паровим двигуном! З вершини 2045 м гори Роше-де-Не відкривається чудовий вид озера та прибережних міст. Це чудове місце для відпочинку на природі. Починаючи з липня, по суботах, у Веві проходить Фольклорний ринок, на якому збираються місцеві виноградарі, одягнені в національні костюми та пригощають свіжоприготовленим вином усіх бажаючих. Веве не лише центр виноробства, а й місце, де раз на двадцять п'ять років проводиться Всесвітнє свято виноградарів. У серпні у Веві проходить Міжнародний фестиваль ігрового кіно.

ОСНОВНІ ПАМ'ЯТКИ

Для любителів архітектури та історії у Веві знайдеться багато цікавого. Обов'язково побувайте в соборе Св. Мартінаі в російській православнійцеркви Св. Варвари(дар графа Шувалова), відвідайтеМузей Старого Вевеюу замку XV століття, де на першому поверсі один з найкращих ресторанів, а на верхніх знаходятьсямузей Братства виноробіві міська історична експозиція. Цікава колекція зібрана в Музеї Фотографії. Дві тисячі експонатівМузею Годин — одна з найповніших приватних колекцій у Європі. У замку XIII століття Тур де Пейльз ви потрапите до чарівного світу швейцарського Музею Ігор.

Найближчий аеропорт: аеропорт Женеви (приблизно 1 година їзди).

Версія для друку Мегатур
Подбор тура
Пошук