044594-30-30
01014 Україна, м.Київ,
бульв. Лесі Українки, 29
Аахен - одне з найстаріших міст Німеччини

Аахен - одне з найстаріших міст Німеччини. Це місто дуже цікаве: воно поєднує в собі архітектурні пам'ятки середньовіччя і передові технології (кожен четвертий мешканець міста-студент), а також це великий термальний курорт.

Старе місто Аахена доволі велике, тут дивом зберіглося багато стародавніх споруд. Ще в VIII віці король Карл Великий вибрав місто своєю резиденцією.

Головний собор міста поєднує багато архітектурних стилів: готика, візантійський, класичний, бароко. Собор цей та його скарбниця увійшли  у перші дванадцять об'єктів списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Саме в цьому соборі було короновано 30 німецьких королів, тут похований й сам Карл Великий, в золотих скриньках зберігаються святині християнства: полотняне плаття Діви Марії, пояс й пелени Ісуса Христа, тканина з кров'ю Іоанна Хрестителя. Саме тому в християнському світі Європи собор має таке ж значення, як і Храм Гроба Господня. Сюди прямують паломники зі всього світу.

Поряд з собором ще одна пам'ятка – Аахенська ратуша. Її збудували на руїнах палацу Карла Великого. Від палацу залишилась 20-метрова башта. Щорічно тут вручають премію Карла Великого видатним політичним діячам.

Ринкова площа до теперішнього часу зберігла своє призначення: тут великий ринок, на якому обов'язково треба спробувати аахенський пряник, Aachen Printen.

Оскільки місто стоїть на термальних водах, тут безліч водограїв. Цікаво, що в Аахені  більшість з них дуже забавні: водограй з ляльками, які показують сценки з міського життя, але ви самі маєте можливість керувати цими маріонетками, змінювати їх пози. Є водограй «Курячий злодій»: колись злодій стягнув у селянки на ринку двох курок, але вони закудахтали -та злодія піймали. «Колообіг грошей»-навкруги виру неправедних грошей зібралися скупі багачі, нечесні торговці, що спостерігають, як втікають від них ці гроші. Практично з кожного водограя можна пити воду. Звісно, також туристи не нехтують можливістю тут сфотографуватися.

В місті безліч різноманітних скульптур. Тут смачно готують і варять місцеве пиво «Klenkes»

Оскільки місто розташоване практично на кордоні з Бельгією та Нідерландами, то з видової башти з панорамним краєвидом в гарну погоду ви будете мати можливість побачити ще дві країни.

Туристичне агентство «Мєгатур» дає вам гарантію, що в Аахені ви не будете нудьгувати!

Компанія «Мєгатур» із задоволенням допоможе вам організувати подорож!

Звертайтесь: 098-232-96-96, travel@mega-tour.org

Мегатур
Подбор тура
Пошук