044594-30-30
01014 Україна, м.Київ,
бульв. Лесі Українки, 29
Оформити деякі біометричні документи стало дорожче. На що саме зросла ціна?

В Україні ціна на оформлення деяких біометричних документів стане вищою. Зокрема, більше платити доведеться за оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки, посвідок на тимчасове й постійне проживання в Україні, а також посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Нові ціни запровадили з 1 січня. У відомстві пояснили подорожчання тим, що поліграфічний комбінат «Україна» змінив ціну на бланки для цих біометричних документів. Водночас вартість власне адміністративної послуги не змінилась.

Так, за оформлення протягом 10 робочих днів паспорта громадянина України у формі ID-картки тепер треба буде заплатити 874 гривні (496 грн — вартість адмінпослуги та 378 грн — вартість бланка). Це на 54 гривні дорожче, ніж раніше.

Оформлення цього самого документа протягом довшого часу (20 робочих днів) тепер коштуватиме 504 гривні, що теж дорожче на 54 гривні від попередньої ціни.

У МВС нагадали, що оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки вперше — безоплатне.

Ціна на посвідку на тимчасове проживання в Україні зросла на 138 гривень і тепер становить 1056 гривень. А посвідка на постійне проживання тепер коштуватиме 1151 гривню (раніше було 1013 гривень).

Ще один біометричний документ, ціна на який зросла, — це посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон. Відтепер за нього треба буде заплатити 6867 гривень, що на 1530 гривень дорожче за попередню ціну.

У Державній міграційній службі уточнили, що ті люди, що оплатили послуги та подали заяви для оформлення документів до 31 грудня 2023 року, отримають документи за старою ціною.

Водночас ті, хто оплатили послугу до 31 грудня, але заяву для оформлення документів не подали, зможуть доплатити за тарифами, які діятимуть на момент подачі заяв.

Джерело: hromadske.ua

Мегатур
Подбор тура
Пошук