044594-30-30
01014 Україна, м.Київ,
бульв. Лесі Українки, 29
Що робити, коли зламалось авто на трасі в Європі: поради для українських водіїв

Кожна країна Європи має свій список обов'язкових елементів обладнання авто, за відсутність яких може бути накладений штраф. Деякі предмети використовуються саме при вимушеній зупинці машини на автостраді, аби убезпечити водія та пасажирів і за можливості полагодити транспортний засіб.

Варто попередньо уточнити, які саме обов'язкові елементи обладнання потрібні у конкретній європейській країні. Однак у будь-якому разі краще мати у своєму авто як мінімум такі речі:

  • сигнальний трикутник;
  • вогнегасник;
  • світловідбивальні жилети – для водія та кожного пасажира;
  • аптечка;
  • запасне колесо та інструменти для його заміни;
  • додаткові лампочки.

Також слід завчасно перевірити справність ременів безпеки в автівці.

Якщо з авто трапилась якась проблема, то перше, що треба визначити – чи можна на ньому їхати, чи ні. Якщо машина здатна пересуватися зі швидкістю не менше 40 кілометрів на годину, то можна продовжити рух. Але якщо вам потрібно зупинитися, дійте за наступним алгоритмом:

З'їдьте на аварійну смугу якнайдалі від руху інших авто та увімкніть аварійну сигналізацію в машині.

Перед тим, як вийти з автівки, одягніть світловідбивальний жилет. Особливо це важливо в темну пору доби – ввечері та вночі. Якщо є можливість, вийдіть з правої сторони транспортного засобу.

Якнайшвидше встановіть сигнальний трикутник не менше ніж за 100 метрів від автомобіля. Визначити необхідну дистанцію допоможуть придорожні стовпчики, які встановлені на відстані 100 метрів один від одного.

Водію та пасажирам у світловідбивальних жилетах треба вийти з авто та перейти на іншу сторону бар'єра безпеки.

У деяких країнах за відсутність жилетів або замалу дистанцію при встановленні сигнального трикутника можуть виписати штраф, тож краще не нехтувати цими вимогами.

Встановивши сигнальний трикутник та перейшовши за бар'єр безпеки, треба сповістити дорожну службу про проблему, що виникла. Не намагайтесь полагодити авто до приїзду фахівців. По-перше, це небезпечно, тому що на трасі машини рухаються з великою швидкістю. По-друге, за це теж можна отримати штраф.

Мегатур
Подбор тура
Пошук